• Zdravá chutná záhrada s Nadáciou SPP
          • Zdravá chutná záhrada s Nadáciou SPP

          • Koncom minulého kalendárneho roka nás potešila správa o získaní grantu  z Nadácie SPP na projekt Zdravá chutná záhrada. Cieľom tohto projektu bolo vybudovanie  školskej záhrady formou vyvýšených záhonov. Už v zimných mesiacoch prebiehal nákup materiálu a prípravné práce. Počas jarných mesiacov šikovné ruky našich starších žiakov , pod odborným dohľadom pána kuriča M. Ďurču a pána školníka A. Majera, pomaly premieňali nevyužitý  priestor školského dvora na  spomínanú školskú záhradu počas hodín pracovného vyučovania. Na všetko sme však sami nestačili, a tak nám v apríli prišli šikovní oteckovia pomôcť zabetónovať obrubníky. A pridali sa i pracovité mamičky s pani učiteľkami, ktoré pomohli s natieračskými prácami. Jedno spolu strávené sobotné dopoludnie a vidina vyvýšených záhonov bola stále reálnejšia. V máji už naši malí pestovatelia- žiaci prvého stupňa,  mohli vysadiť svoje predpestované rastlinky zeleniny na hotové záhony. Teraz sa tešia z krásnej úrody a dobrému pocitu, že sa im samým podarilo vypestovať si chutnú zeleninku, ktorou si spestria svoju desiatu.

            Touto cestou chceme poďakovať nášmu zriaďovateľovi - Obci Kozárovce, Poľnohospodárskemu družstvu Kozárovce, všetkým rodičom a žiakom za  pomoc a spoluprácu.

            Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Nadácie SPP.

        • …. A SLOVO BOLO U BOHA…..
          • …. A SLOVO BOLO U BOHA…..

          • Johana Oravcová, žiačka 3. ročníka nás v tomto školskom roku úspešne reprezentovala na recitačnej súťaži kresťanskej literatúry…. A SLOVO BOLO U BOHA…. Súťažila v prednese poézie a v krajskom kole, ktoré sa konalo v Topoľčanoch, suverénne vyhrala vo svojej kategórii a postúpila tak do celoslovenského kola, ktoré prebehlo dňa 11. 6. 2022 v Bratislave. Ďakujeme Johanke za úspešnú reprezentáciu školy a želáme jej do nasledujúcich rokov veľa úspechov a radosti z prednesu.

            triedna učiteľka, Janka Strelková

        • Deň detí v SĽUK-u
          • Deň detí v SĽUK-u

          •      Pre našich žiakov bol dňa 28. 5. 2022 zorganizovaný spoločný výlet autobusom na podujatie „Deň detí v SĽUK-u“, ktorý sa uskutočnil v Rusovciach.
                 Program Dňa detí v SĽUK-u bol inšpirovaný tradičnou ľudovou kultúrou – piesňami, tancami a tradičnými hrami, ktoré sa kedysi dávno hrávali naši starí, či prastarí rodičia. Deti sa v jednotlivých aktivitách mali možnosť zabaviť, vyskúšať si svoje zručnosti, potrápiť svoj rozum a bližšie sa zoznámiť s tradičnou ľudovou kultúrou.
                 Tvorivé dielne ÚĽUV-u, Dvor tradičných hier, Školička tanca, súťaž speváčikov SĽUK má talent, Gašparkovo – kútik pre najmenších, zapletanie vrkočov a maľovanie na tvár sa stali už tradičnou súčasťou sľukárskeho Dňa detí. Aj tento rok pripravili členovia organizačného tímu pre deti veľa nových prekvapení. Vďaka tomu deti v Rusovciach strávili mnohé pekné spoločné chvíle.

          • Búdka pre hmyz

          • Hotel pre hmyz

            Užitočný hmyz z našich záhrad z roka na rok rýchlo mizne. Kto však potom ochráni záhony a sady ak malí bojovníci v podobe drobného hmyzu zo záhrad a sadov zmiznú? A aj preto sa rozhodli žiaci 2. B a 8. A spojiť svoje sily a zručnosti a vyrobili spoločne hotel pre hmyz. Projekt realizovali spoločne na hodinách technickej výchovy, prvouky a výtvarnej výchovy ako súčasť enviromentálnej výchovy. Spoločnými silami vytvorili naozaj krásny domov pre nás všetkých tak užitočný hmyz.

        • Zber papiera
          • Zber papiera

          • Zber papiera sa uskutoční v dňoch 21.6. - 30.6.2022. Zbierajú sa noviny, časopisy, kartón. Samoobsluha pri vážení a zapisovaní do zošita (areál školy je otvorený do 18:00 hod.)

        • 50. výročie ZŠ s MŠ Kozárovce
          • 50. výročie ZŠ s MŠ Kozárovce

          • Dňa 3. júna 2022 si naša ZŠ s MŠ pripomenula krásne 50. výročie otvorenia súčasnej školskej budovy. Priestory školy dostali nový šat, žiaci si pre bývalých a súčasných zamestnancov, ako i pre pozvaných hostí pripravili nezabudnuteľný kultúrny program, ktorý pozorný poslucháč nie raz odmenil potleskom, vyčaril mu úsmev na tvári a pri spomienkach na prežité roky náročnej práce s deťmi i vtisol slzu do očí.

            Slávnostná akadémia prebehla k spokojnosti všetkých, a preto sa chceme poďakovať predovšetkým Vám, deti, za Vašu obrovskú trpezlivosť pri nácvikoch, pedagógom za čas, ktorý venovali deťom, rodičom detí za ochotu i pomoc a vôbec všetkým, ktorí akoukoľvek formou prispeli k dôstojnej a nezabudnuteľnej oslave päťdesiatin našej „jubilantky“. Ďakujeme i predsedovi Nitrianskeho samosprávneho kraja Doc. Ing. Milanovi Belicovi, PhD. za udelenie Pamätného listu a medaily našej škole za mimoriadny prínos v oblasti výchovy a vzdelávania v Nitrianskom kraji.

            Niet krajšieho poďakovania ako slová vyslovené Ing. pplk. Rastislavom Kováčikom, synom najdlhšie pôsobiaceho riaditeľa školy: „Otec a mama by boli na Vás určite hrdí.“ Je to obrovský záväzok pre nás všetkých, aby sme mali naše srdcia vždy plné lásky, uši ochotné počúvať a ruky pripravené vždy pomôcť.

        • Beseda s policajnou preventistkou
          • Beseda s policajnou preventistkou

          • Dňa 9.6. sa v našej škole uskutočnila beseda s policajnou preventistkou. V ročníkoch 1-4 bola beseda zameraná na dopravnú výchovu, kde sa deti oboznámili so zásadami správania na komunikáciách a osvojili si základné pravidlá cestnej premávky. So žiakmi vyšších ročníkov (7-9) bola diskusia zameraná na internetovú bezpečnosť, kyberšikanu a sexuálne obťažovanie na internete. Besedu sprevádzali skutočné príbehy ich rovesníkov a praktické rady, ako sa týmto problémom vyhnúť, prípadne čo robiť, ak sa do podobnej situácie dostanú.  

        • English Star
          • English Star

          • Dňa 5.5. 2022 sa žiaci našej základnej školy zúčastnili medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku English Star. Z našej školy sa zúčastnilo 24 žiakov od prvého po deviaty ročník. Z celkového počtu súťažiacich za našu školu bolo 19 detí, ktoré dosiahli výsledok nad 90%, z toho 4 dosiahli 100% a tým získali nielen diplom a pero, ale aj veselé ponožky od firmy Fusakle. Naši najúspešnejší sú: Veronika Ižoldová z 1.A, Miško Šimeg z 1.B, Zuzka Krajčiová z 5.A  a Matej Matejov zo 6.A. Všetkým srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalší ročník súťaže.

        • Medzinárodný deň mlieka
          • Medzinárodný deň mlieka

          • Medzinárodný deň mlieka sa oslavuje od roku 1957 pod záštitou medzinárodnej federácie (IDF). Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek plnohodnotnej ľudskej výživy. Cieľom je poukázať a vyzdvihnúť ich biologicky významný obsah, mimoriadne nutričné vlastnosti a inšpirovať ľudí k tomu, aby mlieko zaradili do každodennej súčasti života.

            Tento deň sme si pripomenuli aj my na ZŠ s MŠ Kozárovce 24.5.2022, besedou, prezentáciami a rôznymi aktivitami ako pracovnými listami, omaľovánkami, hrami,  ktoré pre  žiakov I. stupňa pripravila Ing. Dominika Skačanová spolu s praktikantkami z Levických mliekární. Žiakov aktivity veľmi zaujali, dozvedeli sa veľa nových a zaujímavých informácií.

            Najväčším potešením pre žiakov bolo, keď po skončení prezentácie a aktivít dostali chutné miláčiky, ktoré vyrábajú práve v Levických mliekarňach. Ďakujeme Ing. Dominike Skačanovej za zaujímavú  besedu, prezentáciu, aktivity ako aj  Levickým mliekárňam za výborné miláčiky.

        • Zdravé zúbky - beseda
          • Zdravé zúbky - beseda

          • Dňa 20.5.2022 sa uskutočnila beseda pre žiakov 1.A,1.B,2.A,2.B na tému Zdravé zúbky. Besedu spojenú s prezentáciou viedli zamestnankyne RÚVZ v Leviciach z odboru Hygieny detí a mládeže. Priniesli pre deti pracovné listy, v ktorých spoločne určovali, čo je pre zúbky zdravé a čo nie. Ukázali žiakom na zväčšenej makete zubov ako sa zuby správne čistia a všetci žiaci si to mohli aj vyskúšať. Ďakujeme za spoluprácu a zaujímavú besedu zamestnancom z RÚVZ v Leviciach.

        • Biblická olympiáda - diecézne kolo
          • Biblická olympiáda - diecézne kolo

          • Žiačky Viktória Beniaková (5.A), Miriam Beniaková (8.A) a Zuzana Krajčiová (5.A) sa zúčastnili dňa 26.apríla 2022 diecézneho kola Biblickej olympiády, kam sa prebojovali ak víťazky dekanátneho kola. V diecéznom kole za Nitriansku diecézu sa umiestnili sa na krásnom 2.mieste. Riaditeľ diecézneho katechetického úradu Nitra Mgr. Ondrej Kellner im dňa 25. mája 2022 osobne zablahoželal a odovzdal úspešným žiačkam diplomy a vecné ceny. Žiačky sa na súťaž pripravovali pod vedením p. katechétky sr. Tarzície.

            Ďakujeme dievčatám a p. katechétke za úspešnú reprezentáciu školy.

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Kozárovce 927, podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov poskytuje z organizačných a prevádzkových dôvodov jeden deň voľna - streda 15. júna 2022 deťom materskej školy a žiakom navštevujúcim Základnú školu s materskou školou v Kozárovciach.